Etusivu

M1956 (M56) ILCE (Individual Load Carrying Equipment)

Puuvillainen, oliivinvihreä (OG) kantojärjestelmä jossa mustaksi oksidoidut messinkiset, teräksiset tai sekoitemetalliset kiinnitysosat. Otettu käyttöön maaliskuussa 1957. Varusvarastolta jaettavaan pakkaukseen kuului:

  • Olkaimet
  • Vyö
  • 2kpl lipastaskuja
  • Ensiapu / kompassitasku
  • Kenttäpullotasku
  • Lapiotasku
  • Yleislaukku "butt pack"
  • Makuupussin tai sen korvikkeen kantamiseen tarkoitetut hihnat "spaghetti straps"

Suspenders, Field Pack, Combat, M-1956

M56 olkaimia on kolmea mallia. 1. ja 2. malli on muuten samanlaiset, mutta vyöhön tulevat kiinnityskoukuissa on eroa. 1970-luvun alkupuolella valmistetuissa kolmannen mallin olkaimissa olkainpehmusteiden alapinta on nailonia.
Valjaita on kolmea kokoa: Normaali (Regular), pitkä (Long) ja extrapitkä (XLong)

Belt, Individual Equipment

Pistol Belt M1956

Pistoolivyötä on valmistettu kahta mallia: Pysty- ja vaakakudottuina. Solkivaihtoehtoina on normaali koukkumallinen solki, tai vähemmälle käytölle jäänyt Davis-mallinen solki.
Vyöhön saa kiinni joko vanhanmallisia M1910 taskuja (kuten esimerkiksi nahkainen .45 pistoolikotelo tai pistin) tai uudemmalla, vartavasten M-1956 mallia varten kehitetyllä metallisella liukukiinnittimellä varustettuja taskuja.

Field Pack, Canvas, Combat, M-1956

M56 "butt pack". Yleislaukku jossa pystyy kuljettamaan kaikkea epämääräistä pientä tavaraa jolle ei ole erikseen tehty omaa taskua, tai ei muuten ole helposti kuljetettavissa vyöllä tai varusteissa. Laukussa on molemmilla sivuilla paikat liukukiinnittimille ja läpän toisessa reunassa reiät M1910 koukuille. Laukun alla on myös kaksi hihnaa joilla laukun alle saa kantoon esim rullatun sadeviitan.

Field Pack, Canvas, Combat, M-1961

M-1961 "butt pack" on M-1956 laukun paranneltu versio ja on hieman suurempi ja esim läpän muotoilulla on parannettu sen peittävyyttä. Laukkuun on myös lisätty kuminen sisäkaulus jonka tarkoituksena on ehkäistä sadeveden pääsy laukkuun sisälle.

Case, Small Arms, Ammunition

M-1956 taskut olivat suunniteltu M14 lippaita silmällä pitäen, mutta niissä pystyi kantamaan mm. kuusi 8 patruunan M1 lipasta, kaksi M14 lipasta, kaksi BAR-pikakiväärin lipasta, neljä 30 patruunan M2 karbiinin lipasta, kaksi käsikranaattia, tai kuten myöhemmin, kolme 40mm kranaattia.
M-1956 lipastaskuja on kolmea eri versiota:
- Ensimmäisen version tunnistaa kovikkeellisesta etuseinästä, sekä messinkisestä läpiviennistä sulkuläpässä.
- Vuonna 1962 julkaistiin toinen versio josta etuseinän kovike sekä sulkuläpän läpivienti puuttuu.
- Kolmas versio tuli käyttöön vuonna 1967 joka oli suunniteltu neljälle lyhyelle M16 kiväärin lippaalle. Koska M-1967 MLCE järjestelmä otettiin käyttöön samoihin aikoihin, jäi lyhyen M-1956 taskun elinkaari pieneksi.
Kaikissa malleissa on nepparivarmisteiset lenkit kranaateille sekä hihna joka tulee kiinni olkaimien metallikoukkuun. Vyölle oikein aseteltuina taskuissa olevat hihnat ja olkainten etummaiset hihnat muodostavat A:n mallisen kiinnityksen, kuten toisen maailmansodan aikaisissa olkaimissa. Tämä vähentää huomattavasti kantolaitteen heilumista.

Canteens

M-1956 kenttäpullotasku on ulkomuodoltaan samanlainen mitä WWII aikaiset kenttäpullotaskut. Muutoksena "Lift-a-Dot" neppareiden vaihtuminen modernimpiin, sekä M-1910 koukkukiinnityksen korvaaminen uusilla liukukiinnittimillä.
Vuodesta 1967 alkaen M-1956 kenttäpullotaskujen kanttinauha muuttui nailoniseksi.

First Aid, Compass

M56 kompassi / ensiaputaskua on tehty kahta mallia. 1. mallissa kanttinauha kiertää pelkästään taskun läpän, kun 2. mallissa se kiertää koko taskun. Kakkosmallin taskussa on myös lisätty pohjaan vedenpoistoreikä.

Carrier, Intrenching Tool, OD M-1956

Kenttälapion kannake. Paranneltu versio M-1943 mallin kenttälapiokannakkeesta korvaamalla M-1910 koukkukiinnitys liukukiinnittimillä, sekä lisäämällä pieni läppä kannakkeen etupuolelle johon saa pistimen roikkumaan.

 
   
 

Päivitetty: 8-06-2009